RegisztráciĂł | Elfelejtett jelszĂł?  |  FelhasználĂłnĂ©v    JelszĂł      

Vidd haza a Dark Angel-t!Rendeld meg a Before the Dawn-t a Bookline-tólRendeld meg a könyvet eredeti nyelven!

1.607,-

Vidd haza a Dark Angel-t!Rendeld meg a Skin Game-et a Bookline-tólRendeld meg a könyvet eredeti nyelven!

1.607,-

Vidd haza a Dark Angel-t!Rendeld meg az After the Dark-ot a Bookline-tólRendeld meg a könyvet eredeti nyelven!

1.406,-

* JĂ©Ă©Ă©Ă© [ Show blog ]
10 jĂşl 31 : 16:24
Nem tom merre jártam eddig, de most nagyon rácsodálkoztam erre a menüpontra. Ezt eddig nem fedeztem fel. Vagy ha fel is fedeztem, már egyeltalán nem emlékszem rá. Amúgy ez egy tök jó ötlet, kár, hogy nem nagyon van kihasználva. Talán idővel.
Nos, csak ennyit akartam
Peace, out.

kevice
Comments 2
Rate star 1Rate star 2Rate star 3Rate star 4Rate star 5Rate star 6Rate star 7Rate star 8Rate star 9Rate star 10 10.0 - 1 vote

You must be logged on to rate


* DA Ă©s iskola... [ Show blog ]
08 nov 06 : 20:58
Régen írtam már itt is. Most potólom. Na szóval, mint észrevetétek, szépen meggyorsult a Végjáték írása. Rengeteg ötletem is van rá, hogy mit írjak. Sőt, a késsöbbi fejezetekre is. Elkezdtem átírni az elejétől, ami rengeteg pozitív vissza jelzést kapott. De sajnos a dologba közbe szól az iskola... Eddig csak 7 dolgozatott írtam a héten. Holnap lesz még egy vagy kettő. Plusz két házi dolgozat is volt a hétre. Meg rohangálhattam fénymásolni, hogy meglegyen a gondozástan könyv, hogy letudjak vizsgázni. Mert jövőhéttől dolgozok a kórházban, és januárban vizsgázok. Aztán megint suli, és megint meló, aztán az ucsó vizsga... Lesz élményem bőven. De öröm az ürömben a vizsga meló mellet tudok annyi ídőt szánni a tanulás mellet, hogy tudjak írni is.
Comments 0
You must be logged on to rate


A "Dark Angel Hungary" Ă©s Ă©n [ Show blog ]
08 febr 13 : 13:32
Én nem voltam itt az olal keletkezésénél anno másfél éve, ezért az én sztorim onnan kezdődik, amikor csatlakoztam eme kis közösséghez. Na de hogy is történt ez? Illetve hogyan is kerültem kapcsolatba az oldallal? Elmeséljem? Beugratós kérdés volt Persze, hogy elmesélem, mivel azért van a blog

Akkor a sztori röviden (Na jó, nem biztos, hogy rövid lesz )

Nos, hát mindenki tudja (aki ismer, vagy aki olvassa a blogot -a kettő között nagy az átfedés, de azért nem teljesen így van-), hogy a kedvenc TV-sorozatom a Dark Angel (magyarul Sötét Angyal). Most nem írom le, hogy miről szól, meg kik a szereplők. ( A lényeg, hogy úgy fél (Idén -2007- január-február) elkezdtem azon tűnődni, (miközben azon sopánkodtam, hogy még mindig nem vetítette le egyetlen magyar TV-csatorna sem a sorozat Második Évadját), hogy van létezik ennek a már régóta véget ért sorozatnak Magyarországon weboldala. Segítségül hívtam Google (Ez itt a reklám helye ) barátomat és már nem tudom hányadik találatként (Lehet, hogy elsőként) kidobott egy g-portalos oldalt, innentől kezdve ezt kezdtem el látogatni egyre több alkalommal. Írogattam egy-két bejegyzést a Fórumjába is, de nem nagyon volt rá válasz. (Illetve egyáltalán nem.) Aztán 2007. februárjában az oldal a Dynamicweb-re költözött. Persze sokkal szebb külsőt és szélesebb tartalmat kapott. No, gondoltam teszek még egy próbát a Fórummal, ha már ilyen szépen megújult az oldal. És ekkor megtörtén!!! (Nem csoda, nem is a Mikulás, meg nem is Karácsony -OOPPS, kicsit elkalandoztam) Na, szóval az egyik bejegyzésemre (megjegyzésemre észrevételemre) válaszolt az Oldal (egyik) szerkesztője, Giggsy. Ezen felbátorodtam és tovább Fórumozgattam. Szép lassan elég jó kapcsolatot alakítottam ki az oldal két szerkesztőjével (Giggsy, vkhir), akikkel a mai napig nagyon jó (sőt, egyre jobb viszonyban vagyok -pedig személyesen (még) nem is ismerem őket, de ez lényegtelen is most-) Nos, visszatérve az első pár hétben (hónapban?) csak egy páran Fórumoztunk, aztán szép lassan elkezdett özönleni a "nép" az oldalra. Köszönhetően annak is, hogy az oldal tartalmilag is ki lett terjesztve (Az Oldal továbbra is 99,9%-ban a DA-val foglalkozott, "születtek" Fórumtopic-ok egyéb filmeknek is, meg a DA szereplőinek más TV-sorozatainak is.) így hát ki alakult egy egész jó kis közösség. Én személy szerint Giggsy-n és vkhir-en kívül jó viszonyba kerültem több új Fórumozóval is (kevice, Ylorian). Ja, hogy azt mondtam moderátor lettem??? Így van, ezt meg majdnem ki is hagytam (Hiába ez a sok tanulás lefáraszt -Ja, megint elkalandoztam.-) Hol is tartottam? Ja, igen a moderátor. Nos, az úgy volt, hogy bizonyos okok miatt az Oldal pár hete ismét elköltözött, ezúttal (reméljük) már végleges helyére címére, Giggsy pedig felkért, hogy legyek ennek az Új Oldalnak az egyik Fórummoderátora. Én pedig örömmel vállaltam ezt a megtisztelő feladatot.

No, hát ennyi lenne mára az Esti Mese. (Hmm..Nem is lett olyan hosszú, mint gondoltam.)

U. I. Ez a bejegyzés elvileg a saját blogomra készült (Megtalálható ott is)

Ăśdv mindenkinek: Spawn
Comments 0
You must be logged on to rate


* Történelem [ Show blog ]
07 nov 15 : 02:21
Szóval töri. Na nem a nagybetűs történelem, csak ennek a kis oldalnak és közösségnek a története. Honnan indultunk, hogy jutottunk idáig és hogy miért is tartom ezt én igazán nagy dolognak.

A sztorit talán kezdhetném a Dark Angel első magyarországi sugárzásától, de az talán korai lenne és nem is akkor váltam függővé. Olyannyira hogy a sorozat utolsó részéről akkor le is maradtam. De az ismétlésekor bizony láttam és a falra tudtam volna mászni tőle. Nem lehet így vége!
Csakhogy netem nem volt így nem tudtam mire menni a dühöngésemmel. Később sikerült egy videótékában elhelyezkednem, ahol már volt net, csak épp aktív Dark Angel közösség nem. Letöltöttem a második évadot, végignéztem két hét alatt, aztán üresség lett úrrá rajtam.

De a sztori kezdődhetne egy olyan fonalról is, hogy az ismétlés ideje alatt nagyon élénk élet volt egy magyar Dark Angel fórumon. Egészen pontosan a RTL klub fórumán. Az egyik akkori tag talán nektek is ismerős lehet, mert bizony vkhir volt az. De akkoriban még nem ő vitte a prímet, csak egy átlagos fórumozónak számított az oldalon. Marina és Gergő viszont nem kis dolgot tett azért a közösségért: elkezdték lefordítani, és képekel illusztrálva feltenni a fórumba a sorozat második évadának részeit. Vkhir munkája ekkor kezdődött a DA közösségért: a fordításokból kicsit szerkesztve, kicsit javítva nekilátott feliratokat készíteni, hogy akinek lehetősége van videón nézni, az magyarul is tudja.

A második évad befejezése után jutottam arra a döntésre, hogy nekilátok feliratot készíteni az egész második évadhoz, vagyis hogy folytatom a korábban megkezdett fordítói munkát, amit Marina és Gergő hagyott félbe.

Szóval nekiláttam a feliratoknak, amiben nagy segítségemre volt Mekkalex aki végig buzdított hogy megéri a munka.
Közben bőven azután, hogy szinte teljesen meghalt volna, rátaláltam az utolsó haldoklófélben lévő, de még nem halott Dark Angel fórumra, az RTL-esre, ahova aztán rendszeresen irogattam is.

A fordítások befejezésével felmerült bennem, hogy milyen jó lenne ha megszerezném magyarul az első évadot. Hamar kiderült, hogy ez sokkal nehezebb feladat, mint gondoltam volna. Volt aki megígérte, hogy küldi, volt aki azt mondta, hogy nem tudja eljuttatni hozzám, de semmire sem jutottam a kérdésben.
Amíg egyszer csak a jelenlegi oldal valamilyen szinten elődjének tekinthető RTL-es fórumon meg nem jelent újra vkhir, aki már hosszú-hosszú hónapok óta nem írt oda, és fel nem ajánlotta, hogy neten keresztül átküldi nekem a szinkronsávokat amik megvannak neki.
"I think this is the begining of a beatiful friendship"
Az a fórum akkor egész szépen mozgolódott, és bennem meg egyre inkább érlelődött a kérdés, hogy miért nincs magyar oldala a sorozatnak. A szándék megvolt az elkészítéséhez, de a technikai tudás nem. Oldalt ugyan tudtam volna készíteni, de én olyat akartam ahol van fórum is, hisz az volt a nagy dédelgetett tervem, hogy egybegyűjtöm a magyar netről azt a kevés fórumozót akit még érdekel a Dark Angel.
Az álom álom maradt egészen addig a februári estéig, mikor egy egészen más fórumon egy lány nem ajánlotta nekem a G-Portal-t. Másnap már bele is vágtam a munkába, s vkhir-nek vígan küldhettem egy e-mail-t arról, hogy belekezdtem egy DA oldal készítésébe. Az ötletnek nagyon megörült ő is, s rögtön fel is ajánlotta, hogy szívesen segít amiben tud, én meg szívesen vettem a dolgot, sőt rögtön fel is ajánlottam neki, hogy legyen a szerkesztőtársam. Ugyan szükség volt némi rábeszélésre, de hamar kötélnek állt és belevetette magát ő is a munkába.

Az oldal csak épült és szépült, de a látogatók nem igazán akartak jönni. Hiába reklámoztuk mindenhol az oldalunkat, hiába volt korábban egy kis élet az RTL-es fórumon, onnan hírmondóba sem jött átt senki, s így a fórumban sem nagyon születtek hozzászólások. Olyannyira, hogy a kész fórum, az egyetlen ok, amiért a G-Portal-t választottuk, teljesen halott volt. Az üzenőfal mutatott némi életet, de az se sokat. Mindenesetre mi örömünket leltük az oldal építésében és örültünk annak az átlag 20 látogatónak is aki megtisztelte az oldalt.

Csakhogy minden sztorinak van legalább egy mélypontja, a magyar Dark Angel oldal életében ez 2006 nyarán következett be. Ami öröm az egyik szempontból, az más oldalról szemlélve kevéssé szerencsés, vkhir és én is akkortájt leltünk párunkra, ami azt eredményezte, hogy az oldalt mind a ketten teljesen elhanyagoltuk. Se frissítés, se semmi egyébb. Az oldal látogatása 7-8 köré esett, ami olyan alacsony, hogy azóta sem volt olyan kevés.

Az újraindulás vkhir "Kick ass" tevékenységének köszönhető, aki megelégelte ezt az állóvizet és addig rugdosott amíg rá nem dumált, hogy folytassuk az oldal építését, frissítsünk, meg ilyenek. Az akciója olyannyira sikeres volt, hogy annyira belelendültünk a munkába, hogy pillanatok alatt felszökött a látogatottság. Rengeteg új dolog akkor került fel az oldalra, akkor jelentkezett tqd akinek birtokában voltak a hiányzó szinkronok, akkor tűnt fel Atisoftware és Tompika akik vkhir-rel karbaöltve nekiláttak elkészíteni a szinkronsávok alapján a feliratokat. Ekkor jelent meg Chuck Mate aki rengeteget segített egy csomó angol nyelvű dokumentum lefordításával, amire nekünk nem lett volna időnk. Ekkor kezdtük el terjeszteni a neten az első szinkronos változatot a Dark Angel-ből. Ezek mind-mind együttesen az oldal talán legaktívabb időszakát képzték. Sok volt a látogató, megnőtt az üzenőfalra írók száma és csupa-csupa jó visszajelzést kaptunk.
Később ez kicsit visszaesett, de nem jelentősen, amikor is elérkezett az oldal életében a legjelentősebb megújulást hozó esemény.

Történt ugyanis, hogy belevágtam egy elég jelentősnek induló projectbe: készíteni akartam egy magyar Manchester United oldalt. A G-Portalt addigra a webes tudásom kinőtte így más megoldást kerestem. Így találtam rá a weblap alapokra, amire el is készült hamar a United oldal, ami aztán a két erős kunkurencia miatt hamar megszűnt létezni. Ami nyereség volt az egészből, az az, hogy megtanultam jobban weblapot építeni, így már belemerhettünk vágni vkhir-rel a Dark Angel oldal megújításába is.

Sietnünk kellett, mert közelgett február 16. az oldal első születésnapja, de időre elkészültünk a munkával. A siker nagyobb lett, mint vártuk. Megnőtt a látogatottság és sorra jelentek meg az újabb aktív tagok akik irogattak a fórumba és így a g-portal-os oldalról megmaradtakkal lassan kialakították a magyar Dark Angel közösséget. Ekkor csatlakozott hozzánk először valaki az oldal fennálása óta szerkesztőtársnak, kevice személyében.
Ekkor indultak az olyan eredeti dolgok is, mint a szavazássorozat a képzeletbeli harmadik évadról, a karakterbajnokság, vagy a szerepjáték.
Ekkor kezdtünk társoldalak keresésébe, tehát csupa-csupa olyan dolog történt, ami az oldal ázsióját egyre feljebb és feljebb emelte. A fórum olyan aktivitást mutatott, amilyet még egyeteln Dark Angel fórum sem Magyarországon. Sőt, világviszonylatban sem sok ennyire aktív Dark Angel fórum van.

De az oldal működésében tapasztalható számos hiba, a lassú letöltések, az állandó elérhetetlenségek miatt másodszor is elszántuk magunkat a költözésre.
A költözés új, profibb design-t és milliónyi új lehetőséget hozott magával.

Ezzel el is érkeztünk a jelenhez. Írtam korábban, hogy minden sztorinak van legalább egy mélypontja, hát ennek a sztorinak talán kettő is lesz. A korábban aktív fórum sziinte teljesen kihalt, a látogatottság megrekedt valamivel a régebbi oldal szintje alatt és csak remélni tudjuk, hogy ezek a dolgok nem véglegesek. Csak remélni tudjuk, hogy ez a költözés nem vetett véget egy a webes életben tekintve hosszú és igazán szép sztorinak, ami egy nagyszerű sorozat magyarországi rajongótáborának összetartásáról szól...
Comments 0
Rate star 1Rate star 2Rate star 3Rate star 4Rate star 5Rate star 6Rate star 7Rate star 8Rate star 9Rate star 10 10.0 - 1 vote

You must be logged on to rate


Üdvözlő [ Show blog ]
07 nov 04 : 01:18
Hello!

Ezt a bejegyzést, amolyan üdvözlőnek szánom, minden idelátogatónak. Szóval, üdv a Magyar Dark Angel oldal blogján. Ez az opcíó az egyik újdonság a megújult Dark Angel oldalon, ami, (ha minden igaz ), a mai naptól fogva működik. Annak, hogy ez az oldal a mai naptól jelen formájában (ezen a címen) működni tudjon, az vkhir, X5-494 fáradságos munkájának köszönhető, akik éjt nappalá téve dolgoztak azon, hogy az oldal létrejöhessen. Az oldal létejöttében elévülhetetlen érdemeket szerzett kevice is, a FanFic-ek pedig Ylorian munkái. Szóval mindannyiuknak hatalmas köszönettel tartozom/tartozunk fáradtságos munkáikért.

Ez a "kis" Dark Angel közösség egyébként kb. másfél éve létezik. Egymással a kapcsolatot az ezt meglőző DA-oldalakon (Fórum) tartottuk, illetve ezen az új oldalon tartjuk továbbra is. Jómagam úgy fél évvel ezelőtt csöppentem bele ebbe a közösségbe , és mondhatom, hogy remek embereket ismertem meg itt, és ez által nagyon sok pozitív élményben lehetett részem, és bízom benne, hogy ezután is lesz részem.

Magával a blogolással kb. szintén fél éve foglalkozok komolyan. Nagyon jó dolognak tartom egyébként, mert remekül lehet kapcsolatokat építeni a segítségével (is) Egyébként van egy saját blogom is, (A "Társoldalak"-nál megtalálható -kis ingyenreklám, bocsi -), szóval ide nem biztos, hogy ide sűrűn fogok írni, de a Fórumba annál többet

Ăśdv mindenkinek:

Spawn
Comments 0
You must be logged on to rate


* Dark Angel parĂłdia [ Show blog ]
07 okt 31 : 19:36
Nos, nagy Caldwell-paródia fan vagyok, és egy idő után várható volt, hogy én is hasonlót fogok írni. Evvel a paródiával nem a sorozatott gúnyolom ki, semmi ilyesmi nem célom. Én amondó vagyok, hogy csak a legjobbakat, a legemlékezetessebeket paródizálják ki. Az ilyen paródiáknak, többnyire nincs célja, mégis egy történet köré épül, mégha annak nincs is értelme. Fő jellemzője, hogy egyes szavakat, tulajdonságokat, történéseket végsőkig kiélesít, vagy éppen görbe tükröt mutat neki.
Bár néha erős túlzásokra épül, mégis jókat mulathat rajta az ember.
Comments 0
You must be logged on to rate


Testvéroldal
Dead Like Me Hungary
Friss fĂłrum
Re: Filmek
ĂŤrta: kekhalal
14 márc 28 : 14:50

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
ĂŤrta: kekhalal
14 márc 16 : 14:37

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
ĂŤrta: sgtGiggsy
14 márc 14 : 03:21

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
ĂŤrta: kekhalal
14 febr 27 : 12:26

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
ĂŤrta: Ylorian
14 febr 01 : 22:41

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
ĂŤrta: Kecsege
13 ápr 18 : 21:26

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
ĂŤrta: kekhalal
13 ápr 12 : 10:51

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
ĂŤrta: Kecsege
13 márc 12 : 01:27

Hozzászólások
[Hírek] Spamáradat
Beküldte kekhalal - 13 máj 08 : 08:04
[Hírek] Spamáradat
Beküldte sgtGiggsy - 13 máj 06 : 16:12
[Hírek] Spamáradat
Beküldte kekhalal - 13 máj 05 : 10:09
[Letöltés] Sötét Angyal - Génjátszma
BekĂĽldte deffiant - 13 febr 07 : 19:46
[Hírek] Gratuláció
BekĂĽldte kevice - 11 jĂşl 03 : 14:24
Online
vendég: 12, tag: 0 ...

legtöbb 72
(tag: 0, vendég: 72) - 16 júl 17 : 09:56

Tagok: 4523
LegĂşjabb tag:
Születésnaposok
Mai születésnaposainknak gratulálunk!
djdodo
szapyneo
rachelke23
zsolt800919
atfatf
MSE
isti140
NĂ©meth Barbara


Következő születésnapok
09/20 Joey
09/20 valami
09/20 jancsi
09/20 dome1
09/20 kiczel