Regisztráció | Elfelejtett jelszó?  |  Felhasználónév    Jelszó      

Vidd haza a Dark Angel-t!Rendeld meg a Before the Dawn-t a Bookline-tólRendeld meg a könyvet eredeti nyelven!

1.607,-

Vidd haza a Dark Angel-t!Rendeld meg a Skin Game-et a Bookline-tólRendeld meg a könyvet eredeti nyelven!

1.607,-

Vidd haza a Dark Angel-t!Rendeld meg az After the Dark-ot a Bookline-tólRendeld meg a könyvet eredeti nyelven!

1.406,-

- 2007 október 22 hétfő
szerzõ: m2189005©freemail.hu Szerzõk listája Email tartalom Nyomtatás tartalom {PDF=pdf file létrehozása tartalom^plugin:content.39}
kategória: Szempár akták
 9.6 - 6 szavazat -

1930-as évek

Az 1930-as évek elején a Davenport Genetikai Intézet néven /North Lynbrook, New York állam/ létrehoznak egy genetikai tudományos központot, egy Markus/Matthias Schuler nevű férfi vezetésével.

-----------------------------------------------
1953

Tudósok megfejtik a DNS spirál rejtélyét.

-----------------------------------------------

1968

Donald Michael Lydecker születése (8/5/1968)

-----------------------------------------------

1981

Az X5-452-es "béranyjának" születése

-----------------------------------------------

1986

Lydecker a középiskola után belép a hadseregbe és feleségül veszi a középiskolai szerelmét. A következő kilenc évben elvégzi a tiszti iskolát (osztályelsőként végez), utána a Harmadik Ranger Zászlóaljhoz helyezik, szolgál Panamában, Kuvaitban, Szomáliában. Előléptetik kapitánnyá, ezután csatlakozik a Delta Force-hoz, megkapja a "Bíborszívet" és az Elnöki érdemrendet.-----------------------------------------------

1990

Az USA Emberi Géntérkép Kutatási Program-ja kezdetét veszi az Energetikai Minisztérium és a Nemzeti Egészségügyi Intézet védnöksége alatt. Sikerül azonosítani mind a 30 000 gént, ami az emberi DNS-t alkotja.A Davenport Genetikai Intézet segít a kormánynak felállítani az Emberi Géntérkép Kutatási Program irányelveit.

-----------------------------------------------

1993

A "Bizottság" - egy szupertitkos szervezet a kormányon belül, amely számos ún "fekete akciót", vagyis nemhivatalos, letagadható, sőt néha kimondottan törvénytelen és erkölcstelen műveletet finanszíroz, illetve irányít, - felhatalmazást ad a Manticore Project beindítására. A Manticore Project egy kísérleti program, melynek célja DNS kombinálással és génmanipulációval az ún "szuperkatona" létrehozása.A projekt fő létesítménye a Sziklás hegységben (Gillette, Wyoming) található. "Sandeman" (keresztneve nem ismert, felesége Natasha, két fia: Ames White és C.J.) egy zseniális genetikus, aki egy ősi, genetikailag tökéletes - "felsőbbrendű" - csoport tagja, mely "Ismerősök" néven ismeretes. Sandeman megkezdte kísérleteit abban a reményben, hogy talál egy kiutat, ami szükségtelenné teszi a kultusz kegyetlen beavatási szertartását, és azért, hogy a "közönséges" emberek is túlélhessék azt az elkövetkező járványt, ami a hitük szerint a kultusz tagjain kívül mindenkivel végezni fog.Sandeman első kísérletei során különböző kutyafélék DNS-éből dolgozott, ezen kísérletek első eredménye lett a kutya-ember hibrid Joshua és ikertestvére, Isaac. (Joshua volt az első, neki nincs vonalkódja, ellentétben Isaac-el, valamint Sandeman és a Manticore többi teremtményével). Sandeman második kísérletének eredménye a két nőnemű macska-ember hibrid - Dill és Oshi. Oshi létrehozásához a sziámi macska génkészletét használta, a Dill-nél használt fajta ismeretlen.

-----------------------------------------------

1994A Manticore elkezdi az X1-es projektet, abban a reményben, hogy sikerül létrehozniuk egy sokkal emberibb külsejű génmanipulált katonát. A tesztalanyok száma ismeretlen.Sandeman munkássága felkeltette az USA hadseregének érdeklődését is és felajánlották neki, hogy dolgozzon a Manticore Project-en, ahol folytathatná az emberi és állati DNS kombinálásával kapcsolatos kísérleteit.Továbbra is főként macska -DNS-t használt (vadon élő macskafélék és házimacskák DNS-ét egyaránt), de más állatfajok DNS-ét is kipróbálta. Hangya DNS felhasználásával "készült" Gabriel, akinek négy karja volt és a saját testsúlya hatszorosát bírta el. Használt kaméleon DNS-t - lásd Kelpy - valamint gyík DNS-t is, a Sivatagi Alakulat létrehozásához, akiket úgy alkottak, hogy tökéletesen alkalmazkodjanak a sivatagi körülményekhez, lásd Mole.
Ezenkívül felhasznált még majmokat, disznókat és sok más különböző fajt, azért, hogy különféle speciális feladatokra vagy tábor körüli munkákra alkalmassá tegye a katonákat - például, hogy úgy tudjanak ásni, mint a vakond vagy lopózni, mint a kígyó. Delfin és hal DNS-t használtak az Aqua alakulat katonáihoz, a Sarkköri alakulat tagjainak létrehozásához pedig albínó géneket.A Manticore legfőbb célja továbbra is az maradt, hogy létrehozzon egy olyan állat-ember hibrid katonát, aki teljesen embernek néz ki, de emberfeletti - állati - képességekkel rendelkezik. Voltak persze félresikerült kísérletek is, ahol az alany rendkívül torz lett vagy beleőrült, őket a gillette-i létesítmény pincéjében tartották bezárva.

Megjegyzés:

- A "génmanipulált" kifejezés a mesterségesen létrehozott állat-ember hibrideket jelenti.

-A "félember" kifejezés az olyan génmanipuláltat jelenti, akiknek állati tulajdonságai fizikai külső megjelenésükben is megmutatkoznak.
- Az X5-ös katonák génmanipuláltak, de NEM félemberek.
- A Sivatagi Alakulat katonái és az olyanok, mint Joshua, génmanipuláltak és félemberek is EGYBEN.
- A Manticore "termékei" technikai értelemben "kimérák", emberi és állati DNS összevegyítésével létrehozott teremtmények. Vannak köztük olyanok, akik úgy néznek ki, mint Frankenstein és olyanok is, akiknek állati tulajdonságai kívülről nem láthatóak - ilyenek a késői X4-es és az X5 szériás katonák.

-----------------------------------------------

1995

A Manticore megkezdi az X2-es projektet, 30 fős létszámmal.Lydecker feleségét meggyilkolják, a tettest sosem fogják el.

-----------------------------------------------

1996

A Manticore megkezdi az X3-as projektet, 30 fős létszámmal. Lydeckert leszerelik a hadsereg aktív szolgálatából. Alkoholelvonóra küldik, mely után visszatér az aktív szolgálatba.Elrabolnak egy Josephine Morales nevű fiatal nőt, mesterségesen megtermékenyítik, majd a szülés után elveszik tőle a gyermeket - az ügyben részt vesz Dr. Hill, Dr. Crater és Sandeman. Nem sokkal később Josephine Morales öngyilkosságot követ el.

-----------------------------------------------

1997

A Manticore megkezdi az X4-es projektet, 30 fős létszámmal. A cél: emberi külsejű és rendkívüli mentális képességekkel bíró egyedek létrehozása, hírszerzési és logisztikai célokra - lásd Mia és Brain.

-----------------------------------------------

1998

A Manticore megkezdi az X5-ös projektet, 30 fős létszámmal plusz mindegyikük genetikai ikertestvérével. A cél: a tökéletes katona létrehozása, mind fizikai mind pedig mentális és pszichikai adottságok tekintetében.Minden egyes X5-öst a szó szoros értelmében "összeraktak", darabról darabra, egy laboratóriumban. DNS-üknek köszönhetően - melyhez a fekete párduc génkészletét is felhasználták - számos emberfeletti tulajdonsággal, képességgel bírnak.Már embrió-állapotukban szándékosan beléjük kódolják fizikai megjelenésüket - azaz azt, hogy hogyan fognak kinézni-, a zenéhez ill. művészetekhez való tehetséget. Mindezt azért, hogy megkönnyítsék számukra a tökéletes katonasághoz szükséges képzettségek elsajátítását.A nagymacska-DNS az X5-ösöknek emberfeletti erőt, sebességet, ruganyosságot, reflexeket és az éjszakai látás képességét is biztosítja. További genetikai módosítások is történtek, genetikailag "feljavították" csontjaik sűrűségét, melyek így sokkal ellenállóbbak, nehezebben törnek. Néhányan közülük "személyre szabott" módosításokat is kaptak, melyek speciális feladatok ellátására is alkalmassá teszik őket:
  • éjszakai harc (X5-656/X5-657);
  • pusztakezes harc (X5-599/X5-600),
  • túlélés (X5-471/X5-472), );
  • szociális készségek (meggyőzés, kényszerítés, manipuláció) (X5-493/X5-494)
Az ún "teleszkópos látás" annak köszönhető, hogy úgy módosították a DNS-üket, hogy akaratlagosan tudják irányítani a szem fókuszáló izmait. Az összes génmaipuláltnak 0- /nulla negatív/ a vércsoportja, ami univerzális donorrá teszi őket, akár még a csatatéren harc közben is. A vérük tele van őssejtekkel, aminek köszönhetően rendkívül gyorsan gyógyulnak fel a sebekből, sérülésekből és úgy tervezték őket, hogy genetikusan immunisak a legtöbb biológiai fegyver és a betegségek ellen.Az X5-ösök klónozása költségkímélő megoldás, hiszen minden egyes X5-ös létrehozása milliókba kerül, ráadásul az embriók túlélési aránya kevesebb mint 50 %, ezért aztán azt találták ki, hogy mesterségesen "ráveszik" az embriókat arra, hogy osztódjanak, de persze csakis azután, miután a DNS kódolás már befejeződött. Ily módon, feltéve, ha mindkét iker- embrió túléli a megtermékenyítést, a Manticore két katonára tesz szert - egynek az áráért.Az X5-ös széria úgy néz ki, mint a Manticore erőfeszítéseinek tökéletes jutalma: a tökéletes ember- macska hibrid szuperkatona.
További négy generációnyi X5-ös katonát hoztak létre a laborban, és ültették őket béranyákba az elkövetkező öt évben.

Megjegyzés

Az X2-estől X4-ig terjedő szériákat 30 fős csoportokban hozták. A klónozás eredményeképp az X5-ös széria 60 főre bővült, mely később kiegészült a további 4 generációnyi X5-ösökkel (összesen: 300 fő). Az X5-ösök, bár fizikai képességeik rendkívüliek, genetikai problémákkal, rendellenességekkel küzdenek (progéria; epilepszia-szerű rángógörcsök), csak kevesebb, mint 50%-uk érte meg a pubertáskort.


Lydecker-t ezredessé léptetik elő és a Manticore Project-hez helyezik, ahol ő felügyeli és irányítja az X5-ösök kiképzését.

X5-599 és ikertestvére, X5-600 születése.

-----------------------------------------------

1999

X5-493 és ikertestvére, X5-494 születése.

-----------------------------------------------

2000

Sandeman létrehozza az X5-452-est, akinek nincs "selejtes" gén a DNS-ében - azaz nincs olyan génje, amely nem "felelős" semmiért- így adva esélyt, egy gyógymódot az emberi fajnak az eljövendő járvány ellen, belekódolva az ellenszert az X5-452-es DNS-ének abba a génjébe, ami másoknál "selejtes". Egyébként az X5-452-es a külsejét Lydecker elhunyt feleségétől "örökölte"a DNS- én keresztül.Terhessége hetedik hónapjában az X5-452-est kihordó "béranya" sikertelenül próbált megszökni a Manticore-ból. Két hónappal később megszületett X5-452-es és ikerhúga az X5-453-as - az X5-453-as DNS-e szintén tartalmazza az ún. "selejtes" gént, eltérően az X5-452-étől.-----------------------------------------------

2001

--- Szeptember ---

Terrortámadás éri a New York-i World Trade Center-t, erre válaszul a Pentagon és az Elnök háborút hirdet a terrorizmus ellen. Az X5 projektet ideiglenesen leállítják, de 2002-ben ismét beindul.

-----------------------------------------------

2002

Számos X2-es mentálisan instabillá válik, őreikre és az orvosi személyzetre támadnak, többet meg is ölnek. Az X2-esek közül 26-ot elpusztítanak, 4 kevésbé veszélyeset életben hagynak megfigyelési célból.

-----------------------------------------------

2004

Az első generációs X5-ösök idegrendszeri rendellenességek tüneteit kezdik mutatni, amelynek az agy nem-kielégítő szerotonin -termelése az oka és amely epilepszia-szerű rohamokat okoz.Az X5-ösök emellett rendkívül független, kreatív gondolkodásukról is tanúságot tesznek, ami rendkívül alkalmassá teszi őket tisztnek és parancsnoknak, ugyanakkor ez az agresszív és lázadó hajlam a náluk használt vadmacska DNS-nek tudható be.A Manticore elkezdi az X6-os projektet azzal a céllal, hogy kijavítsa az X5-ösök idegrendszeri rendellenességét és túlságosan is önálló személyiségét. Az X6-osokból 5 generáció készült, amelyek alakíthatóbbak és hiányzik belőlük az X5-re jellemző függetlenségi hajlam.-----------------------------------------------

2006

Sandeman felhagy genetikai kutatásaival a Manticore-ban és Seattle-be költözik, ahol felszerel egy labort, hogy folytathassa kutatásait. Ekkor fedezi fel, hogy fiatalabb fia, C.J. nem immunis arra a kórokozóra, amivel a kultusz gyermekeit megfertőzik a beavatásuk során, és megegyezik azzal a betegséggel, amely egy nap végezni fog az emberi faj közönséges tagjaival, ami ellen védettséget adott a génmanipuláltaknak.

-----------------------------------------------

2007

Sandeman eltűnik és a seattle-i központú genetikai kutatásokkal foglalkozó vállalat, az ARG (Advenced Recombinant Genetics - Innovációs Rekombináns Genetika) megszűnik.

-----------------------------------------------

2009

--- Február ---

Eva (X5-766) parancsmegtagadást követ el és Lydecker lelövi. 12 X5-ösnek sikerül megszöknie a gillette-i Manticore létesítményből:

Ben, X5-493
Brin, X5-734
Jack, X5-417

Jondy, X5-210
Kavi, X5-392
Krit, X5-471
Max, X5-452
Syl, X5-701
Tinga, X5-656
Vada, X5-732
Zack; X5-599
Zane, X5-205
Jace (X5-798)
az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy mégsem tart a többiekkel, nem szökik meg. A 12 X5-ös szökésének másnapján egy 13. X5-ös, "Seth", X5-353 is megszökött. Max-et egy Hannah nevű Manticore - tudós segítette, mikor felvette őt a kocsijába az úton és néhány órára menedéket nyújtott számára az otthonában.Max autóstoppal eljutott a wyoming-i Casperbe, ahol összebarátkozott egy Lucy Barrett nevű lánnyal. Vele és az anyjával utazott Los Angelesbe, ahol 4 hónapig élt Lucy családjával.--- Május ---

A gillette-i Manticore - bázist bezárják.--- Június ---

Június 8-án egy terroristacsoport EMP (elektromágneses impulzus) bombát robbant fel az USA nyugati partja felett (Kalifornia). A károk hatalmasak és Amerika mély gazdasági válságba kerül, a nyugati parti államokban bevezetik a szükségállapotot.Max elhagyja a Barrett-házat, hogy egyedül próbáljon szerencsét a világban, a Los Angeles-i Griffith Parkba költözik.A Davenport Genetikai Intézet ismeretlen helyre költözik.

--- December ---

A februári szökés következményeként a Manticore a következő szabályokat vezette be:
  1. "Egyszerűsítenek" minden X5-ös katonát, módosítják a viselkedésüket, hogy kiirtsák belőlük a függetlenségre való erős hajlamot.
  2. Az X5-ös "tisztek" képzését beszüntették.
  3. Minden X5 - fegyelmi problémát jelentenek a neuro-fizikális részlegnek.
  4. Tilos az X5-ösöknek 3 főnél nagyobb csoportokba gyűlniük, kivéve, ha a szakaszparancsnok azt parancsolja vagy bevetés ill. gyakorlat alkalmával. Körleteiket egymástól elkülönítve állították fel, így nem tudnak egymással titokban kommunikálni éjjelenként.
  5. Az alábbi X5-ös katonákat haladéktalanul neurológiai vizsgálatnak és agymosásnak vetették alá, mivel esetükben az átlagosnál sokkal nagyobb kockázati tényező az "rendellenes" viselkedésre való hajlam: X5-001; X5-102; X5-206; X5-211 (Jondy ikertestvére); X5-345; X5-387; X5-418 (Jack ikertestvére); X5-453 (Sam, Max ikertestvére); X5-472 (Devon, Krit ikertestvére); X5-494 (Ben ikertestvére, aki 2020-ban kapta az Alec nevet); X5-600 (Lane, Zack ikertestvére); X5-657 (Jewel, Tinga ikertestvére); X5-735 (Keema, Brin ikertestvére); X5-798 (Jace).
  6. A katonák neveinek azonosítószámok helyetti használata szigorúan kerülendő!


-----------------------------------------------

2010

A Manticore belekezd az X7-es projektbe, itt már a macska DNS mellett denevér DNS-t is használnak. A katonákat klónozták, ultrahanggal képesek egymással beszélni és kollektív tudatuk van, nincs önálló személyiségük. Az X7-esek gyorsabbak és erősebbek, mint az elődeik, az X5-ösök és X6-osok. A későbbiekben az X7-eket használták arra, hogy őrizzék a többi X- szériás katonát.Az X7-es projectet idő előtt leállították.--- Május ---

X5-102, X5-206, X5-211, X5-345, X5-387, X5-418, X5-453, X5-472, X5-494, X5-600, X5-657, X5-735 és X5-798 sikeresen átmennek az agymosáson és a kiképzésüket a továbbiakban egy különálló egységben folytatják a többi szakasztól elkülönítve.Az ilyen "újrafelhasznált" egységek az X5R megjelölést kapják, ami a sikeres újrakondicionálásukat hivatott jelölni.

-----------------------------------------------

2012

--- Április ---

Max visszatér Jack Barrett házába, fogadott testvérét keresve, de a házat elhagyatva találja.

--- Május ---

Egy Richter-skála szerinti 8,5-ös földrengés rázza meg Los Angelest, hatalmas pusztítást végez, rengeteg a halálos áldozat.

-----------------------------------------------

2013

A Manticore belekezd az X8-as projektbe.Max - "Max Guevara" néven - Hollywoodba költözik, ahol csatlakozik egy kínai bűnszervezethez, mely egy "Moody" nevű ember irányítása alatt áll, aki a tanítómestere, mentora lesz. Az itt töltött idő alatt kitanulja a betörés, a besurranás "művészetét", ahol nagy hasznát veszi művészettörténeti tudásának, mivel így el tudja dönteni, hogy mit érdemes ellopni és mit nem.

-----------------------------------------------

2014

Kavi-t, a legfiatalabbat a 2009-es szökevények közül, sikerül elfogni a montanai Wolf Point-ban, a baseballban nyújtott emberfeletti teljesítménye leplezte le.

-----------------------------------------------

2015. január

Elindul a Főnix Projekt Davis Stendahl irányításával. A projekt célja, hogy átcsoportosítsa a kormány rendelkezésére álló erőforrásokat és energiaforrásokat. Mindezt egyetlen célból: hogy Amerika újra szuperhatalom legyen.Nem válogattak az eszközökben, hogy elérjék ezt a célt: titokban a kormány által pénzelt vállalatok, kutatások, "magán" hadsereg, ennek az egésznek az egyik gyümölcse a "tökéletes fegyver" - a 21. század katonája, aki egyaránt megállja a helyét a harctéren és a "fedett" küldetéseken - orgyilkosságok - is, ők az X5-ösök.

-----------------------------------------------

2017

Vada-t Lydecker agyonlövi a sivatagban a nevadai Amargosa völgy mellett, miután kiütött három Manticore kommandóst és ellenállt a letartóztatásnak.

--- Május ---

X5R-453, X5R-472, X5R-494, X5R-600, X5R-657, X5R-735, X5R-798 kiképzése befejeződik és készen állnak a terepen való bevetésre. Az X5R-102, X5R-345, X5R-387, X5R-418 nem teljesítette a kiképzést, az X5R-206 és az X5R-211 pedig halálos sérüléseket szenvedett a kiképzés során.Az X5R-eket Quantico-ba helyezik, ahol különleges feladatokat látnak el, Arizona szakasz néven, a Főnix Project részeként. Parancsnokuk Davis Stendahl őrnagy. Kivételt képez az X5R-453-as, akit a 12-es hadosztályhoz helyeznek, Fort Brevard-ba, beépített, ún. "fedett" küldetések végrehajtására.X5-494-nek és X5-798-nak további fegyelmi tréningre volt szüksége, ezért őket visszavitték a Manticore kiképzőközpontba.

-----------------------------------------------

2018

A Manticore belekezd az X9-es projektbe.

Dr. Adriana Vertes otthagyja a Manticore-t.

X5-494 sikeresen teljesít 4 rövid távú, ún. "szóló" küldetést - azaz gyilkosságot - és elkezdi a további kiképzést a seattle-i Manticore bázison.

--- Augusztus ---

X5-494 megkapja első hosszú távú "beépülős" küldetését (összekötőtiszt: Peter Sandoval ügynök), hogy tartsa megfigyelés alatt, majd később ölje meg a Mercidyne igazgatóját, Robert Berrisford-ot. Miután beleszeretett Berrisford lányába, Rachel-be, X5-494 elbukta a küldetést, a Manticore agymosást hajtott végre rajta.

-----------------------------------------------

2019

Seth-t beszervezi csapatába Logan Cale, a "Szempár".Max otthagyja Los Angelest és Seattle-be utazik, hogy megtalálja az egyik "testvérét", Seth-et, akit a hírekben látott. Ekkor barátkozik össze "Eredeti" Cindy McEachin-nel.Max és egy Kendra Maibaum nevű pincérnő lakótársak lesznek.

Max és Cindy a Jam Pony nevű biciklisfutár - cégnél találnak állást.

A los angelesi Kínai Klánt, aminek Max is tagja volt, Lydecker kiirtja, miközben Max után kutat.

Seth leugrik a seattle-i Space Needle torony tetejéről, inkább meghal, mintsem a Manticore fogságába kerüljön.

Max felbérel egy Vogelsang nevű magánnyomozót, hogy segítsen neki megtalálni a többi szökevény X5-öst.

--- Október ---

Max megismerkedik Logan Cale-lel, miközben megpróbálja kirabolni annak lakását. Később megtalálja Hannah-t, aki 2009-ben segített neki a szökésben, és megmenti a nőt Lydecker elől. Megtudja tőle, hogy az anyja megpróbált kisbabájával elszökni a Manticore-ból, de nem sikerült neki, később pedig egy pszichiátriai intézetbe zárták.

--- November ---

Zack megöli Vogelsang-et, mert az Lydecker-nek kémkedett.

 Terroristák megtámadják a genetikai konferenciát, amelyen Max és Lydecker is részt vesz - bár neki fogalma sincs Max kilétéről.Brin-t genetikai betegsége, a progéria - extrém gyorsaságú öregedés - miatt elfogják és visszaviszik a Manticore-ba, ahol kigyógyítják betegségéből, majd agymosásnak vetik alá. Ő lesz Lydecker egyik legjobb és leghűségesebb X5-ös katonája.--- December ---

Zack beismeri Vogelsang megölését, ezért Max-et már nem gyanúsítják gyilkossággal. Helikopterrel szállítják át a Manticore-ba, ami út közben rejtélyes körülmények közt lezuhan.

-----------------------------------------------

2020

--- Január ---

Elizabeth Renfro őrnagy - "Madam X"- a kormány titkos ügynöke átveszi a Manticore irányítását, feladata hogy Sandeman munkája a járvány ellenszerére folytatódjon és sikeres legyen. Renfro tud Sandeman törekvéséről, hogy megmentse az emberi fajt és elhatározza, hogy megtalálja az X5-öst, akinek nincs selejtes DNS-e. A módszerei alávalóak, nincs tekintettel senkire és semmire, a parancsnoksága alatt álló génmanipuláltak életére sem.

--- Február ---

Zack-nek, - aki visszakerült a Manticore-hoz, ahol Lydecker megkínozta, hogy kiszedje belőle a többiek tartózkodási helyét - sikerül megszöknie és elrejtőznie Max segítségével. A szökevény X5-ösöket figyelmezteti a "Szempár", hogy tartózkodási helyük kitudódott és rejtőzzenek el újra. Tinga-t - aki Penny Smith álnéven él - Lydecker-nek majdnem sikerül elkapnia, de Zack és Max segítségével megmenekül.

--- Március ---

Jace-nek Lydecker azt a feladatot adja, hogy végezzen Dr. Adriana Vertes-sel, egy ex - Manticore-os tudóssal, aki elhagyta a programot és azóta rejtőzködik. Annak ellenére, hogy Jace terhes - a gyermek apja egy Vic nevű Manticore-technikus - Max segítségével Mexikóba szökik, és így nem teljesíti a küldetést, a doktornő mégis meghal. Lydecker végzi ki.Ben, aki időközben megőrült és rituális gyilkosságokat követ el szerte az országban, Seattle-ben kezdi meg működését.

--- Április ---

Max megöli Ben-t. Mivel az megsérült, és nem tudna elmenekülni, arra kéri Max-et, hogy inkább ölje meg, minthogy visszakerüljön a Manticore-ba.Lydecker visszaviteti Ben testét a Manticore-ba, hogy kiderítsék, mitől vált pszichopatává. X5R-494-et - Ben genetikai ikertestvérét - a pszi-egységhez küldik egy 6 hónapos megfigyelésre és vizsgálatra, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az őrület kiváltó oka nem genetikai eredetű.

--- Május ---

Lane azt a feladatot kapja, hogy ölje meg XVI. Leo pápát, Jewel pedig, hogy végezzen az orosz elnökkel, Nikolai Kolankov-val.

Tinga-t elfogja Renfro és olyan embertelen genetikai kísérleteknek veti alá, hogy végül belehal. Renfro azt hiszi róla, hogy ő az az X5-ös, akinek nincs selejtes DNS-e. Ezt arra alapozza, hogy Tinga-nak gyermeke született (Case) egy átlagembertől, (Charlie-tól) aki örökölt néhány, az X5-ösökre jellemző tulajdonságot, ami valóságos orvosi csodának számít.Renfro elrendeli Lydecker megölését, de annak gyanakvása miatt az akció kudarcba fullad és helyette annak korábbi asszisztense Peter Sandoval hal meg, aki titokban Renfro-nak dolgozott.

Miután megtalálta Tinga holttestét és megmenti Max-et Renfro katonái elől, Lydecker bújkálni kezd és a szökevény X5-ösök oldalára áll.

Max, Zack, Krit és Syl behatolnak az újra megnyitott gillette-i Manticore létesítménybe, Lydecker és Logan segítségével sikerül megsemmisíteniük a génbankot, így akadályozva meg, hogy még több X- szériás katonát "gyártsanak". Az akció közben Max-et egy, a saját DNS-éből "gyártott" X7-es szíven lövi és csak egy azonnali szívátültetés mentheti meg. Zack főbelövi magát, hogy így biztosítsa "kishúgának" - akibe valójában szerelmes - a donorszívet.
--- 2020 nyara ---

Max a szívátültetésből való felépülése után a seattle-i Manticore létesítménybe kerül kiképzésre.--- Szeptember ---

Max a szökése előkészítése közben találkozik Joshua-val a létesítmény alagsorában.Az X7-esen akit Max DNS-ének felhasználásával hoztak létre a progeria jelei mutatkoznak.Max mellé tenyész-párnak jelölik ki X5R-494-et, akit Alec-nek nevez el.

Megjegyzés:

Valószínű, hogy valamikor X5R-494-nek is volt egy neve ahogy a szakaszának a tagjai hívták (az egységéből többeknek tudjuk is a nevét, úgy mint: Lane, Devon, Keema és Jewel). Azonban azoknak a neveknek a használatát a 2009-es szökést követően a Manticore szigorúan megtiltotta, és különösen a 2017-ben mutatott fegyelmi problémái miatt az X5R-494-ből újrakondicionálása során végleg törölték ezt a nevet.Renfro utasítja X5R-494-et, hogy segítse Max-et a szökésben, hogy elvezesse őket a Szempárhoz, aki fenyegetést jelent a Manticore számára. X5R-494 követi Max-et Logan Cale-hez, akit az tudtán kívül megfertőz egy retrovírussal.

Max a Szempár hálózatán keresztül nyilvánosságra hozza a seattle-i Manticore-bázis pontos helyét, ezért Renfro-t a Bizottság arra utasítja, hogy számolja fel a létesítményt és pusztítsa el az összes bizonyítékot, beleértve magukat az X-szériásokat is, csak a DNS mintákat hozza el, hogy máshol újrakezdhessék a programot. Renfro ekkorra már tudja, hogy Max az, akinek nincs selejtes DNS-e és így amikor az visszatér a létesítménybe, hogy kimentse társait, a neki szánt golyó útjába veti magát. Mielőtt meghal, az utolsó szavaival azt mondja Max-nek, hogy találja meg Sandeman-t, de azt nem közli, hogy miért.

Alec visszatér a Manticore létesítménybe, ami akkorra már lángokban áll és látja, ahogy az őrök halomra lövik a "fivéreit" és "nővéreit". Ebből rájön, hogy minden, amit addig ott tanult nem volt más, mint hazugság.Lydecker bizonyítékot talál az "Ismerősök" létezésére és arra is, hogy Renfro tudott róluk. Később az autóját ismeretlenek leszorítják az útról, a balesetet - valószínűleg - nem éli túl.

Ames White NSA ügynököt - aki nem más, mint Sandeman idősebbik fia, aki apjával ellentétben még mindig lojális az "Ismerősökhöz" - bízzák meg azzal, hogy gyűjtse be és végezze ki az összes szökésben lévő génmanipuláltat. A feladat éppen kapóra jön neki, hiszen a génmanipuláltak veszélyeztetik az "Ismerősök" világuralmi terveit.Max és Alec segít négy X6-osnak és egy X8-asnak Kanadába szökni: X6-787 (Bullet), X6-809 (Fix-It), X6-? (Zero), X6-? (Ralph), X8-621 (Bugler). A csoportban lévő X7-es kém visszatér az egységéhez.--- Október ---

Alec White fogságába esik, aki - egy az agyára épített időzített bombával - arra kényszeríti, hogy más X szériásokat vadásszon le neki. Alec megöl egy párducszerű génmanipuláltat és egy X6-os vonalkódját is elhozza bizonyítékként (bár az X6-ost nem ölte meg). Végül azonban csak úgy mentheti meg az életét, ha megöli Max-et, de ezt végül a lelkiismeretére hallgatva nem teszi meg. Ennek ellenére mégis életben marad, Max-nek sikerül megmentenie egy egykori Manticore tudós segítségével.

Joshua beköltözik Sandeman régi seattle-i házába.

White egy olyan biofegyvert akar bevetni, ami elméletileg minden génmanipulálttal végez - elpusztítja az immunrendszerüket. A terve azonban kudarcba fullad, sőt Max-nek még a kísérleti alanyként használt X5-ös (X5-692) életét is sikerül megmentenie, és segít neki Kanadába szökni.


Alec elhelyezkedik a Jam Pony-nál Alec McDowell álnéven. Joshua ikertestvére, Isaac megőrül és öldökölni kezd, végül Joshua arra kényszerül, hogy megölje a testvérét, hogy Max életét megmentse.

--- November ---

Zack-et, - aki a Manticore kibernetikai kísérleteinek alanya lett - egy haszonszerző ex Manticore tudós eladja a "Fémfejűek" bandájának. Max megmenti Zack-et, annak ellenére, hogy Renfro arra programozta, hogy ölje meg a "Szempárt". Amikor Zack memóriája megsérül és kitörlődik, Max és Logan új személyazonosságot hoz létre számára, Adam Thompson-t, a farmert és hagyják, hogy új életet kezdjen, úgy, hogy fogalma sincs róla, ki is ő valójában.

--- December ---

XVI. Leo Pápát meggyilkolják. A gyilkosságot Lane követte el, egy ismeretlen megbízó parancsára. Lane azért, hogy elkerülje az elfogást, öngyilkos lesz. Rejtélyes módon minden DNS mintája eltűnik az olasz hatóságoktól.

Max és Alec segít egy Manticore transzhumán "hableánynak" megszökni Ames White elől. Ő és a párja visszatérnek az óceánba.

Joshua fölfedezi művészi elhivatottságát.

-----------------------------------------------

2021

--- Január ---

Brain - egy X-szériás (X4), aki rendkívüli stratégiai és intuitív képességekkel rendelkezik - saját élete árán megmenti Max-et, mikor az S1W és a szektorrendőrség tűzharcba keveredik.Alec beköltözik Brain régi lakásába.

Alec kideríti, hogy Rachel Berrisford - a lány, akibe beleszeretett a küldetése alatt és akit a saját élete árán is megpróbált megmenteni - még mindig életben van, de kómába esett, és az apja Robert Berrisford bosszút akar állni. Alec - mivel úgy érzi, hogy megérdemli a halált - alávetné magát a férfi haragjának, de Max az utolsó pillanatban megmenti az életét. Rachel sajnos pár nappal később meghal.

Jewel üzenetet hagy Lydecker hangpostáján, hogy hagyja-e el Quantico-t, és utazzon-e Moszkvába, valószínűleg a Nikolai Kolankov orosz elnök elleni merénylet miatt.

--- Február ---

Max és Alec megküzd a Manticore vadászkutya-szerű teremtményével, a Nyálköpővel.

--- Március ---

Max megöl egy Velő nevű X-szériást, akit "vérdonornak" terveztek. Velő saját véréből adott hétköznapi tinédzsereknek, így hozva létre saját kis vámpírkultuszát.Mia - egy X-szériás, akit pszichikai úton történő akarat és emlék-manipulációra terveztek és képeztek ki - telepatikus úton ráveszi Alec-et, hogy visszatérjen a ketrecharc világába, így a barátja jó fogadásokat köthet a maffiának. Később Mia és a barátja elhagyják az országot.Ames White úgy dönt, hogy a paranccsal szembeszegülve a nyilvánosságot használja fegyverként. Elintézi, hogy egy Manticore-teremtményt megöljenek a szektorrendőrök. Ezt egy kamera is rögzíti, így napvilágra kerül a génmanipuláltak létezése.

Wendy White-ot megöli a saját férje, amikor a nő rájön, hogy "elrabolt" fiuk Ray valójában az "Ismerősöknél" van.
Max megmenti Ray-t az "Ismerősök" szertartásáról és Logan segítségével a fiút és a nagynénjét sikerül biztonságos búvóhelyre juttatni.

Mathias Schuler részt vesz egy támogatói vacsorán Seattle-ben, Washington államban James McKinley szenátor javára.

--- Április ---

Joshua találkozik Annie-vel, egy vak lánnyal, akibe beleszeret.

Alec-et letartóztatják Timothy Ryan meggyilkolásának vádjával - Ryan egyike volt Ben áldozatainak. Alec-et Max menti meg, aki hamis iratokat szerez neki, ami bizonyítja, hogy volt egy ikertestvére és ő az adott időpontban nem is volt az országban.

Alec és Max betörnek egy bőrgyógyász rendelőjébe és lézerrel ideiglenesen eltávolítják a vonalkódjukat.

White megöli Annie-t azt a látszatot keltve, hogy egy génmanipulált (Joshua) tette.

Sam-et (Max ikertestvérét, aki a Manticore pusztulása idején épp egy beépített küldetésen vett részt és van egy férje is) White elfogja és arra kényszeríti, hogy kapja el Max-et. Sam-nek és családjának végül sikerül Kanadába menekülnie.

Joshua beköltözik Terminal City-be. Max és Alec meglepve tapasztalják, hogy génmanipuláltak valóságos kis kolóniája él már ott.

Egy sarkvidéki környezetre létrehozott génmanipuláltat megment Max, Alec és Biggs - aki korábban több Manticore-os bevetésen Alec társa volt.
Max találkozik C.J-el - aki nem más, mint Ames White öccse, akit az "Ismerősök" fogva tartottak, de sikerült megszöknie -, amikor Sandeman egykori laborját az ARG-t vizsgálja át, hogy többet megtudhasson Sandeman munkásságáról.

Biggs-et kiszúrják az NSA hőkövető műszerei, mivel az X szériásoknak az emberinél magasabb a testhőmérsékletük. Végül mégsem White-ék végeznek vele, hanem meglincseli egy csapat génmanipulált-gyűlölő ember.

Ames White a Max testén megjelenő rúnákat megfejtve már minden kétséget kizáróan tudja, hogy ő az a génmanipulált, akit az apja azért hozott létre, hogy megakadályozza az "Ismerősök" ördögi tervét.

C.J. újra az "Ismerősök" fogságába esik.

--- Május ---

Május 7. A Jam Pony ostroma. Cece-t, aki a Jam Pony-nál dolgozik, az ostrom közben lelövik White emberei. Gem megszüli Eve-t, akinek az apja egy másik X5-ös volt még Renfro programjában a Manticore-ban.Terminal City minden seattle-i génmanipuláltat befogad, mindenki előtt nyitott.

Alec és Joshua egy Hampton Rhoades nevű X5-öst keresnek, aki talán tudja, hogy hol rejtőzik Kelpy, a mutáns sorozatgyilkos.

White elfogja Alec-et és Joshua-t. Alec-et megkínozza, hogy kiszedje belőle, hol van Max, de nem sikerül megtudnia semmit. Később Alec-nek és Joshua-nak is sikerül megszöknie.
White ráveszi Kelpy-t, hogy ölje meg Logan-t, de a Max által hordozott retrovírus miatt ő hal meg.

--- Nyár ---

A hadsereg, Seattle polgárai és a génmanipuláltak "békét kötnek" egymással és a génmanipuláltak Alec vezetésével létrehozzák a Terminal City Aukciós Házat, ahol pénzt kereshetnek azzal, hogy eladják az általuk készített műalkotásokat és a talált antik tárgyakat.

--- December ---

A vírus, ami Max és Logan közé állt, lebomlik Max szervezetéből, viszont Logan-t elrabolja egy seattle-i banda, a Fúriák. Max, Alec, Joshua és Mole egy mentőakciót indít és közben rájönnek, hogy a Fúriákat - akiket az "Ismerősök" az utolsó szálig lemészárolnak - Ames White manipulálta, aki Logan-ért cserébe vissza akarja kapni a fiát.Max, Alec, Joshua és Mole egy génmanipuláltakból álló sereget vezet az "Ismerősök" főhadiszállása ellen, ami egy elmegyógyintézet. A harcban Max megöli az "Ismerősök" vezetőjét, Matthias Schuler-t, Logan megmenekül és a főhadiszállást elpusztítják.

Joshua, hogy Max életét mentse, megöli Ames White-ot.

Az üstökösről, amiről az "Ismerősök" azt hitte, hogy olyan patogént fog szétszórni világszerte, ami kiirtja a "közönséges" embereket, végül kiderül, hogy vaklárma volt és nem jelent fenyegetést, így aztán Max különleges DNS-ére sem lesz szükség.
C.J. is megmenekül a fogságból, sőt Lydecker is, aki 2020 októbere óta az "Ismerősök" fogságában volt. Szabadságáért cserébe megígéri Max-nek, hogy elárulja, hol él a biológiai anyja. Alec visszakíséri Lydecker-t Terminal City-be, ahol az ezredest erős őrizet alatt tartják.Alec úgy dönt, hogy elindul a seattle-i városi képviselő-választáson, hogy a városi tanácsban képviselhesse a Terminal City-ben élő népe érdekeit.

-----------------------------------------------

2022

Alec és Max története folytatódik ...
Testvéroldal
Dead Like Me Hungary
Friss fórum
Re: Filmek
Írta: kekhalal
14 márc 28 : 14:50

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: kekhalal
14 márc 16 : 14:37

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: sgtGiggsy
14 márc 14 : 03:21

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: kekhalal
14 febr 27 : 12:26

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: Ylorian
14 febr 01 : 22:41

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: Kecsege
13 ápr 18 : 21:26

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: kekhalal
13 ápr 12 : 10:51

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: Kecsege
13 márc 12 : 01:27

Hozzászólások
[Hírek] Spamáradat
Beküldte kekhalal - 13 máj 08 : 08:04
[Hírek] Spamáradat
Beküldte sgtGiggsy - 13 máj 06 : 16:12
[Hírek] Spamáradat
Beküldte kekhalal - 13 máj 05 : 10:09
[Letöltés] Sötét Angyal - Génjátszma
Beküldte deffiant - 13 febr 07 : 19:46
[Hírek] Gratuláció
Beküldte kevice - 11 júl 03 : 14:24
Online
vendég: 12, tag: 0 ...

legtöbb 72
(tag: 0, vendég: 72) - 16 júl 17 : 09:56

Tagok: 4523
Legújabb tag:
Születésnaposok
Mai születésnaposainknak gratulálunk!
djdodo
szapyneo
rachelke23
zsolt800919
atfatf
MSE
isti140
Németh Barbara


Következő születésnapok
09/20 Joey
09/20 valami
09/20 jancsi
09/20 dome1
09/20 kiczel