Regisztráció | Elfelejtett jelszó?  |  Felhasználónév    Jelszó      

Vidd haza a Dark Angel-t!Rendeld meg a Before the Dawn-t a Bookline-tólRendeld meg a könyvet eredeti nyelven!

1.607,-

Vidd haza a Dark Angel-t!Rendeld meg a Skin Game-et a Bookline-tólRendeld meg a könyvet eredeti nyelven!

1.607,-

Vidd haza a Dark Angel-t!Rendeld meg az After the Dark-ot a Bookline-tólRendeld meg a könyvet eredeti nyelven!

1.406,-

- 2007 október 20 szombat
szerzõ: m2189005©freemail.hu Szerzõk listája Email tartalom Nyomtatás tartalom {PDF=pdf file létrehozása tartalom^plugin:content.26}
kategória: Manticore

A technológia és az orvostudomány fejlődésével lehetővé vált az ún „szuperkatona” létrehozása. Miért menne 100 katona a csatába, ha 10 is elegendő? Nemcsak hogy elég, de jobban és feleannyi idő alatt teljesítik a küldetést, veszteség nélkül, sebészi pontossággal.
A Manticore létrehozása előtt az emberi evolúcióba való beavatkozás szigorúan tilos volt A Manticore-t az USA hadserege hozta létre titokban a 70-es évek elején, ahol kísérleteket végeztek génmanipulált embriókon. Azzal kísérleteztek, hogy az emberi génállományt állati génállománnyal vegyítsék, tekintet nélkül arra, hogy a „végeredmény” inkább ember lesz-e vagy állat.
A kísérletek első fázisában a „termékek” sikeresen helytálltak, mint különleges környezetben – úgy, mint dzsungel, sivatag, sarkköri környezet stb. - bevethető katonák A sikereken felbuzdulva javaslat született arra, hogy hozzanak létre emberi kinézetű, állati képességekkel rendelkező katonákat, akik erősebbek, gyorsabbak, így jobban használhatóak a harctéren. Ez vezetett az X szériák létrehozásához. Az első tesztek sok tekintetben sikeresek voltak. Készítőik számára az X-széria tudományos áttörés volt, mely megtestesítette a Manticore project minden elvárását. Látásuk, hallásuk, memóriájuk, ruganyosságuk, erejük mind-mind emberfeletti volt. Az ezután következő X- szériákban tovább finomították ezeket a tulajdonságokat és újabb képességekkel is felruházták őket. Mindezek a sikerek több szabadságot biztosítottak a tudósoknak a munkájukban, hogy egyre tovább és tovább fejlesszék az X-szériások képességeit, kihasználva saját kreativitásukat és a modern géntechnológia nyújtotta lehetőségeket. Az X4-esek létrehozása után szükségessé vált egy tiszt széria kifejlesztése is. Ez lett az X5, az első harctéri bevetésre is alkalmas X-széria.
Ezeket a katonákat tiszteknek készítették, nagyobb egységek parancsnoklására, de arra is ki lettek képezve, hogyan harcoljanak kisebb egységekben vagy akár párokban. Az X8-as volt az utolsó széria, a project megszűnése előtt. A X9-es szériával a kísérletek újabb szakasza vette volna kezdetét, de az alanyok még megszületésük előtt elpusztultak a Seattle-i Manticore létesítmény leégésekor. Jelenleg nincs tervbe véve a Manticore Project „újraélesztése”, de vannak, akik előnyt akarnak kovácsolni a Manticore Project ideje alatt felhalmozott információkból, tudásból.Az X-szériák


X1-es széria

Létszám: 30 fő
Gyártási időszak:1978-1980

Az X1-es széria katonáinak képességeiről semmi konkrét adat nem áll rendelkezésre. Sosem voltak láthatóak a „Dark Angel”-ben, a készítésük körülményeiről, részleteiről sem esett szó, de feltételezhető, hogy az X-katonák „gyártása” nem az X5-ös szériával kezdődött.
Feltételezésünk szerint vagy túl emberiek vagy túl állatiasak lettek ahhoz, hogy a Manticore szakemberei sikernek könyvelhessék el őket.
Mivel az X-szériások mind többé-kevésbé emberszerűek, így tehát valószínűsíthető, hogy ez az X1-esekre is igaz. Valószínűleg ők voltak az első „eredményei” az emberi és állati gének keverését célzó kísérleteknek, úgy hogy az alany emberszerű legyen. Az X1-es széria emberszerű volt, emberfeletti erővel, de emberfeletti érzékek nélkül, márpedig a Manticore olyan katonákat akart, akik nemcsak emberfelettien erősek, de gyorsak is.és állati érzékekkel is rendelkeznek. Egy másik feltételezés szerint az X2 volt hiányzó láncszem az emberszerű X1-ek és azok közt az X1-ek közt, akikben túl sok volt az állati DNS. Egy harmadik feltételezés szerint, bár ez nagyon valószínűtlen, az összes X1-es meghalt még az X2-es széria világrajövetele előtt.


X2-es széria

Létszám: 60 fő
Gyártási időszak: 1983-1985

Semmi bíztatót nem tudni erről az X-szériáról. Kiképzés közben egyik pillanatról a másikra megőrültek és egymásra támadtak, foggal-körömmel estek egymásnak. Mire a kiképzők le tudták őket csendesíteni, addigra a 30 fős csapatból csupán 4-en voltak életben. Az őrület kiváltó oka máig ismeretlen. Lehet hogy mentálisan nem voltak felkészülve a kiképzésen rájuk váró feladatokra, vagy csak túl sok volt bennük az állati DNS, ami elnyomta az emberi oldalukat. Az eset a Manticore kutatóit is nagyon meglepte.
Meg nem erősített forrásból származó információ alapján, az X2-ek emberi külsővel rendelkeztek.
Tudomásunk szerint az X2 volt az egyetlen X csoport, ami „elvadult”. Az incidens 4 túlélőjét a Manticore létesítmény pincéjében egy–egy speciális cellába zárták, oda ahol a többi „sikertelen kísérletet” is tartották. Az elkövetkező években számos teszt alanyai lettek, hogy meggyőződjenek róla, hogy ez a hiba nem fog még egyszer előfordulni a későbbi X–szériák esetében is.


X3-as széria

Létszám: 60 fő
Gyártási időszak: 1988-1990

X1-esekhez hasonlóan sosem voltak láthatóak a „Dark Angel”-ben, ugyanezen okból feltételezhetjük, hogy nem volt velük kapcsolatban, jó vagy rossz értelemben vett, különösen említésre méltó – lásd az X2 vagy az X5-ös szériát. Az egyetlen biztos pont velük kapcsolatban, hogy ugyanolyan kiképzést kaptak, mint az X5-ösök. Ez a széria nem volt olyan „selejtes’ mint az X2, hiányzott belőlük az X2-ek erős önpusztító ösztöne, ez valószínűleg annak köszönhető, hogy ők tényleg „megszülettek”. Életük legnagyobb részét azzal töltötték, hogy tesztalanyok voltak. Tesztelték őket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az X2-es incidens semmiképpen nem fog megtörténni a későbbi X-szériásokkal.


X4-es széria

Létszám: 60 fő
Gyártási időszak: 1993-1995

Az X4-esek nem olyan különlegesek a Manticore számára mint az X5-ök, és nem is olyan mentálisan zavartak, mint az X2-ek. Megjelenésük nem állatias, de a függetlenségi hajlam jeleit mutatták – ez vezetett az X5-ök 2009-es szökéséhez is.
Létrehoztak egy állatot is, a Gossamer-t, ez egy kis, dinó-szerű lény amit szag alapján való nyomkövetésre tenyésztettek ki, még egy őrjöngő X4-es katonát is képes nyomon követni.
Besorolása szerint az X4-esek közé tartozik, de bírja az X5-ös széria minden erősségét és gyengéjét. Bár technikailag X4-es, mégis inkább X2-hez áll közelebb. Valószínűleg az X2-es széria megsemmisülése előtt hozták létre a Nyálköpőket. A Nyálköpők életük legnagyobb részét azzal töltötték, hogy a Manticore tudósai vizsgálgatták, megfigyelték és tanulmányozták őket.
Az X4-esek, csakúgy, mint előttük az X3-asok átlagos harcosnak, közkatonának „készültek” Ők voltak az X3-asok továbbfejlesztett változatai. Nem voltak „egy súlycsoportban” az X5-ösökkel, arra használták őket, hogy gyakorló küldetéseken vegyenek részt, ahol az X5-ös széria bizonyíthatta felsőbbrendűségét.


X5-ös széria

Létszám: 120 fő
Gyártási időszak: 1998-2000

Az X5-ös széria valószínűleg a legsikeresebb X-széria mind közül. Az X5-ös volt a legnagyobb létszámú X-széria, közülük legalább 60-an a Gillette-i (Wyoming) létesítményben éltek, a többiek a Seattle-i Manticore létesítményben.
Teljesen megfeleltek a célnak, amire létrehozták őket, sőt ők voltak az elsők, akiket klónoztak, hogy különféle kísérleteket végezhessenek rajtuk, így minden X5-ösnek van egy ikertestvére.
Az X5-ösöket abból a célból hozták létre, hogy önállóan tudjanak gondolkodni, tervezni és cselekedni. Stratégák és harcosok egy személyben. Ők lettek volna a tisztek az X-seregben, ők vezették volna az X6, X7, X8 és X9-esekből álló egységet.
Feladataik különleges mivoltából fakadóan meg kellett tanulniuk kötelességtudó és felelősségteljes parancsnokként gondolkodni.
Habár ők voltak a Manticore által készített legjobb széria, mégis rendelkeztek egy fájdalmas, sőt néha halálos genetikai hibával. Ez egy epilepsziához hasonló tünetekkel járó betegség, amibe akár bele is halhatnak, ha nem kapnak gyógyszert. A betegséget az agyban levő vegyi anyagok miatti rendellenes agyműködés okozza. A rohamokat a Tryptophan nevű szer megszünteti, ezért rendszeres szedésével a betegség kordában tartható, génterápiával pedig gyógyítható.


X6-os széria

Létszám: 120 fő
Gyártási időszak: 2002-2005

Jobbak, erősebbek, gyorsabbak mint az X5-ök, csupán esésben maradnak el az X5-ök mögött, az X5-ök ruganyosabbak. Előnyösebb képességeik mellett a Pszi-hadtest agymosást hajtott végre rajtuk, így biztosítva a Manticore iránti hűségüket. Emellett kiküszöbölték azt is, ami olyan különlegessé teszi az X5-ösöket, a feltétlen odaadást és hűséget – egymás iránt.
Az X6-ok nem akarták elhinni, hogy a Manticore becsapta őket, és ez sokuk életébe került, amikor a seattle-i Manticore létesítmény leégett és egy gyülekezésre hívó jelet kezdtek sugározni az X–szériásoknak.
Mikor az X6-osok megérkeztek a gyülekezési pontra, néhányan X7-eket, X8-asokat cipelve, agyonlőtték őket. Sosem jutottak ki a világba, hogy normális életet élhessenek. Sokkal több X6-os jelentkezett a gyülekezési ponton, mint bármely más X-széria tagjai.
Miután X5-452 ("Max") és X5-494 ("Alec") kikapcsolták a gyülekezésre hívó jelet, és átállították szétszóródásra felszólító jellé, Max a gondjaiba vett néhány X6-ost és közölte velük a sokkoló hírt, hogy a Manticore meg akarja ölni őket.
Jelenleg az X-szériások legtöbbje, akik megmenekültek a tűzből, Terminal City-ben él, az elvegyülten élő X- szériások pedig segítenek nekik a boldogulásban.


X7-es széria

Létszám: (X5 klónok - 30) / (X7-es ikrek 60 fő)
Gyártási időszak: 2007-2010

Az X7-es széria több szempontból is érdekes, főleg, mert két típusuk van. Az első csoportot az X5-ösök DNS-éből klónozták. A másik csoport tagjai mind egymás klónjai. Ezek a katonák kísérlet részei, egyrészt egy kis létszámú, de ütőképes hadsereg , amelyben az X1-X4 esek speciális feladatokat látnak el, az X5-ök a tisztek, az X6-ok pedig a közkatonák, az X7-ek a felderítők, mivel ők a kollektív elméjüknek köszönhetően nagy távolságból és észrevétlenül képesek egymással kommunikálni.
1-es csoport: az X5 – klónok készültek először egy csapatnyi kiválasztott DNS-éből, főleg azokéból, akik 2009-ben megszöktek. Később kiderült, hogy ők is szenvednek attól a genetikai rendellenességtől, ami az X5-ösök egy kis százalékánál is jelentkezett, a genetikai hibát kijavították.
2-es csoport: a klónozott katonák, kollektív tudattal rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy kommunikáljanak egymással, ultrahang segítségével és így computerre is tudnak adatot, sőt akár képet is, továbbítani.
Mindkét csoport hű a Manticore-hoz, ami, figyelembe véve a seattle-i Manticore létesítmény pusztulását, figyelemreméltó tény.


X8-as széria

Létszám: 60 fő
Gyártási időszak: 2013-2015

Az egyre nagyobb előállítási költség és az egyre csökkenő költségvetés ellenére a Manticore-nál nem változtak az elsődleges szempontok: minőség és mennyiség.
Az X8-as széria egy kis csoport katona, akik nem estek át olyan extrém mértékű genetikai módosításon, mint az X7-es széria egyedei. Valószínűleg kevesebb genetikai módosítás is elégséges volt, de sokkal valószínűbb hogy nem volt elegendő anyagi forrás a kísérlethez. A Manticore genetikusai elkezdtek kísérletezgetni és próbáltak valami hasznosat létrehozni, ennek lettek az eredményei az X-szériák, az 1-estől a 8-asig bezárólag.
Az X8-asok a többi X-szériás katonától eltérő kiképzést kaptak, olyan „alantas munkák” elvégzésére képezték ki őket, mint a cipőpucolás, mosás stb., tulajdonképpen tisztiszolgának készítették őket. Emellett több kisebb, speciális feladatkört ellátó csoportba osztották őket, mint például a Kürtösök.
Habár nem ugyanazt a kiképzést kapták, mint a többi X-szériás, kiképezték őket pusztakezes harcra, fegyveres harcra, szabotázsra, túlélésre és hírszerzésre. Ártalmatlan külsejük ellenére ugyanolyan halálosak, mint bármely más X-szériás katona.


X9-es széria

Létszám: ismeretlen
Gyártási időszak: 2020 után

A Manticore támogatói az X8-as széria után elvesztették hitüket a program sikerében és nem gondoskodtak további béranyákról a program számára, ez azt jelentette hogy addig nem lesz új, X9-es széria, amíg nem találnak megfelelő béranyákat. A másik gond, amivel a Manticore-nak szembesülnie kellett, hogy számos X5-ös DNS mintája eltűnt a DNS-bankjukból, pedig erre nagy szükség lenne az új generáció katonáinak létrehozásához. Ez a probléma súlyos döntés meghozatalára kényszerítette a Manticore-t. Nem akarták beszüntetni a Manticore működését, de e nélkül a két rendkívül fontos hozzávaló nélkül nem tudták folytatni. Úgy döntöttek hogy az X5-ök lesznek a biológiai szülei a következő generációnak. Az ún „Tenyészprogram” keretében az X5-ös nőknek naponta egyszer, addig kell párosodniuk kijelölt X5-ös párjukkal, amíg teherbe nem esnek. A Manticore orvosainak kétségei voltak az új program eredményének kimenetelével kapcsolatban…
Nem sokkal a program kezdete után a seattle-i Manticore létesítmény leégett, a bent tartott többszáz X szériás pedig kiszabadult. Nem tudni, hogy hányan voltuk közülük terhesek és hogy ezek a gyerekek milyen képességekkel fognak a világra jönni...
Testvéroldal
Dead Like Me Hungary
Friss fórum
Re: Filmek
Írta: kekhalal
14 márc 28 : 14:50

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: kekhalal
14 márc 16 : 14:37

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: sgtGiggsy
14 márc 14 : 03:21

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: kekhalal
14 febr 27 : 12:26

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: Ylorian
14 febr 01 : 22:41

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: Kecsege
13 ápr 18 : 21:26

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: kekhalal
13 ápr 12 : 10:51

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: Kecsege
13 márc 12 : 01:27

Hozzászólások
[Hírek] Spamáradat
Beküldte kekhalal - 13 máj 08 : 08:04
[Hírek] Spamáradat
Beküldte sgtGiggsy - 13 máj 06 : 16:12
[Hírek] Spamáradat
Beküldte kekhalal - 13 máj 05 : 10:09
[Letöltés] Sötét Angyal - Génjátszma
Beküldte deffiant - 13 febr 07 : 19:46
[Hírek] Gratuláció
Beküldte kevice - 11 júl 03 : 14:24
Online
vendég: 10, tag: 0 ...

legtöbb 72
(tag: 0, vendég: 72) - 16 júl 17 : 09:56

Tagok: 4523
Legújabb tag:
Születésnaposok
Mai születésnaposainknak gratulálunk!
djdodo
szapyneo
rachelke23
zsolt800919
atfatf
MSE
isti140
Németh Barbara


Következő születésnapok
09/20 Joey
09/20 valami
09/20 jancsi
09/20 dome1
09/20 kiczel