Regisztráció | Elfelejtett jelszó?  |  Felhasználónév    Jelszó      

Vidd haza a Dark Angel-t!Rendeld meg a Before the Dawn-t a Bookline-tólRendeld meg a könyvet eredeti nyelven!

1.607,-

Vidd haza a Dark Angel-t!Rendeld meg a Skin Game-et a Bookline-tólRendeld meg a könyvet eredeti nyelven!

1.607,-

Vidd haza a Dark Angel-t!Rendeld meg az After the Dark-ot a Bookline-tólRendeld meg a könyvet eredeti nyelven!

1.406,-

- 2007 október 20 szombat
szerzõ: m2189005©freemail.hu Szerzõk listája Email tartalom Nyomtatás tartalom {PDF=pdf file létrehozása tartalom^plugin:content.25}
kategória: Manticore

A Manticore volt az első, aki a genetikát különböző fajok DNS-ének kombinálására használta. A kísérletek eleinte felemás sikerrel jártak, de a folyamatos fejlődésnek köszönhetően végül sikerült létrehozni az X5-ös szériát, ami a Manticore eredményeinek csúcsa volt. A következőkben megpróbáljuk bemutatni a kísérletezés útját az első sikerült génmanipulálttól, a zsákutcának bizonyuló kísérleteken keresztül, egészen a különleges feladatokat ellátó, célspecifikus génmanipuláltakig.Manticore akták: Speciális projectek

Biztonsági besorolás: Első kísérleti szériák

A Manticore első kísérleteiben állati DNS-t vegyített az emberi DNS-sel, a kísérletek sikeresek voltak, mivel az alanyok túlélték és rendelkeztek annak az állatnak az erejével, amivel vegyítették a DNS-ét. Ez a siker vezetett oda, hogy az X- szériákban egyszerre több állat DNS-ét is vegyítsék az emberi DNS-sel.


Név:
Joshua
Joshua

Joshuát a Manticore alapítója "Sandeman" teremtette, emberi és kutya DNS felhasználásával.A kísérlet sikeres volt, így Joshua emberfeletti erővel és hiperérzékeny szaglással és látással rendelkezik. Joshua erős érzelmeket táplál az "apjával" kapcsolatban, hűséges és feltétel nélkül szereti őt - mint egy kutya. Miután 2020-ban Max másodszor is megszökött a Manticore-tól, egy menekülési útvonal keresése közben véletlenül összefutott Joshuával a pincében. Mikor Max kitört a Manticore-ból, Joshua és a többi pincelakó is kijutott a többi génmanipulálttal együtt. Később megtalálta Max-et és együtt meghiúsították a génmanipuláltak elfogására indított Manticore- akciót. Joshua jelenleg Terminal City-ben él sok más génmanipulálttal együtt.


Név:
Isaac
Isaac

Joshua-hoz hasonlóan Isaac is Sandeman "fia". Sandemannak támogatókra volt szüksége a munkájához, a kormány támogatta őt, így végezhette magánkísérleteit, cserébe átadta nekik a tökéletes katona létrehozásához szükséges tudást. Míg Sandeman eltűnése után Joshuának sikerült elrejtőznie a Manticore épületének alagsorában, Isaac fogságba esett és a Manticore tudósai annyira megkínozták, hogy beleőrült. A Manticore pusztulása után kiszabadult, elkezdte gyilkolni azokat, akik emlékeztették Manticore-os kínzóira. Végül Joshua ölte meg, hogy véget vessen a szenvedéseinek.


Megnevezés: Ismeretlen, valószínűleg csak egy sikertelen kísérlet.
Ismeretlen
Erről a génmanipuláltról azt gondolták, hogy egy biológiai fegyver hordozóegyede, de a tesztek ezt nem támasztották alá. Az is lehetséges, hogy ő csak az egyik első kísérlet volt az emberi és állati DNS keresztezésére és a külseje valamilyen genetikai rendellenességnek köszönhető. Minden valószínűség szerint ő volt az egyetlen ilyen egyed.
A Manticore pusztulása után ő is Seattle-be menekült, de külseje miatt bujkálnia kellett. Egy kis hotelben húzta meg magát, ahol a rendőrök ölték meg, mert félreértették, amikor egy kisfiú életét próbálta megmenteni.Manticore akták: Speciális projectek
Biztonsági besorolás: Különleges alakulatok

Az Első kísérleti széria projectekben gyakran kombinálták az emberi DNS-t állati DNS-sel, hogy minél hatékonyabbá tegyék a katonákat. Ezzel alkalmasabbá tették őket a különleges körülményekhez, melyek közt feladataikat végzik. Ezeket nagyrészt még az X-szériások előtt hozták létre.


Csoport:
Sivatagi Alakulat
DacMole
Feladat: Harc extrém magas hőmérsékleten
Ők voltak az elsők, akikben a hüllő DNS-t emberi DNS-sel kombinálták. Beszélni nem tudnak, de tökéletesen értik az emberi beszédet. Arra tervezték őket, hogy sivatagi környezetben is tudjanak harcolni, olyan magas hőmérsékletet is el tudnak viselni, amit még egy X5-ös sem. Bár a hadsereg nem ismerte el, de részt vettek a Saddam Husszein elleni hajtóvadászatban, sőt a diktátor elfogása is az ő nevükhöz fűződik.
A legtöbb különleges alakulatoshoz hasonlóan ők is a Manticore létesítmény pusztulásakor szöktek meg és Seattle-en kívül rejtőztek el. Egyikük Max és Alec segítségére volt a hamis csoportosulási hívójel megszüntetésében, ezen akció közben vesztette életét.
Ehhez az alakulathoz tartozik Mole is, aki személyesen is részt vett Husszein elfogásában és a többi ember-hüllőtől eltérően nemcsak érti, de beszéli is az emberi nyelvet, valószínűleg azért, hogy a fent említett akció közben képes legyen kommunikálni az emberi alakulatok vezetőivel. Parancsoló fellépése és fajtársaihoz képest különleges képessége miatt feltételezhetően vezetői beosztásban vett részt a sivatagi hadműveletben. Minden valószínűség szerint rajta kívül is akadnak még ilyen képességű katonák a Sivatagi Alakulatnál.
A Manticore pusztulása után Terminal City-ben rejtőzött el és a génmanipuláltak élére állt, egészen amíg Max át nem vette tőle ezt a szerepet. Segítségével számos X-katona került biztonságba. Mole részt vett a Jam Pony-túszejtésben és sikeres kitörésben. Jelenleg is Terminal City-ben él.


Csoport:
Dzsungel Alakulat, Párducnő
Párducnő

Az első kísérleti alanyok egyike volt, akikben az emberi DNS-t macska DNS-sel keverték. A lény érti az emberi beszédet és néhány szót kimondani is képes, tehát tud beszélni.
Képzett a harcművészetekben. Azzal a céllal hozták létre, hogy ő legyen a tökéletes dzsungelharcos. Visszahúzható karmai vannak, ami egyaránt alkalmas vadászatra, ölésre és fára mászásra is.


Csoport:
Dzsungel Alakulat, Macskanő
Macskanő
Egyike azoknak az alanyoknak, akikben az emberi DNS-t részben macska DNS-sel kombinálták. Mivel csak részben kapott macska DNS-t, így sokkal inkább ember, mint macska. Ereje, ruganyossága, érzékei olyanok, mint az X5-ösöké, de nem képzett katona, mint ők. Dzsungelharcra, gerillaakciókra tervezték. Nagyon ügyesen tud "felszívódni", nagyszerű felderítő és kém. A legtöbb X szériáshoz hasonlóan a Manticore pusztulása óta ő is Terminal Cityben él, ahol gyakran látni a háztetőkön mászkálni, ahogy a kívülről jövő lehetséges támadásokra figyel.


Csoport:
Dzsungel Alakulat, Simean széria
Simean

Mint a legtöbb X- katonát, a Simean szériát is azért hozták létre, mert szükség volt egy csapatnyi tökéletes dzsungelharcosra. A Simean széria katonái tökéletesen alkalmazkodtak a dzsungel körülményekhez. A Manticore-ból való szökésük után ők voltak az első X- katonák, akik beköltöztek Terminal City-be és jelenleg is ott élnek.


Csoport:
Aqua Alakulat
Kopoltyús lányKopoltyús srác

A Manticore tól való szökésük után az óceánba menekültek, ugyanis különleges hal és ember keverékek, amolyan sellők, akiket a vízi és szárazföldi harcra is kiképeztek. Egy speciális öltözékkel, ami oxigénben gazdag vizet áramoltat át a tüdejükön, akár órákig is a szárazföldön maradhatnak. Az egyik ilyen génmanipuláltat halászok kapták el Seattle partjainál, amikor beleakadt a hálóikba. Eladták őt egy Seattle-i bártulajdonosnak aki egy tengervízzel teli akváriumban tartotta. Max és Alec szabadította ki a párjának a segítségével.


Csoport:
Sarkköri Alakulat
Sarkköri alakulat

Ez is egy olyan csoport, akiknek DNS-ét úgy módosították, hogy extrém hideg körülmények közt is képesek legyenek életben maradni és harcolni.
Manticore akták: Speciális projectek

Biztonsági besorolás: Célspecifikus

Ezen alanyok többsége átlagos embernek néz ki, olyanok, akik nem harcolnak, hanem a frontvonal mögül támogatják az egységeket a maguk módján. A genetikai módosításnak köszönhető fizikai előnyök mellett speciális képességekkel is rendelkeznek. Harcképesek, de sosem vetették be őket.


Megnevezés:
Nyálköpő
Nyálköpő

Feladat: Felderítés, és elfogás
A fent említett állítások alól némiképp kivétel, mivel a Nyálköpők nem rendelkeznek az emberihez még csak hasonló külsővel sem, és részt vettek számos éles bevetésen is. A Manticore elsődlegesen arra hozta őket létre, hogy a harctéren levadásszák az ellenséges katonákat a hiperérzékeny szaglásuk segítségével, mindenre támadniuk kellett volna, aminek kevlár szaga volt. Azonban ezt az elsődleges feladatot soha nem kellett ellátniuk, viszont több dokumentált eset is volt, mikor a másodlagos feladatukkal bízták meg őket. Ez pedig a szökevény X-katonák elfogása volt. Emberfeletti erővel rendelkeznek, emellett képesek hálót köpni - akár egy pók -, ami mozgásképtelenné teszi a célpontot.
Pontos információval nem rendelkezünk a Nyálköpő széria pontos számáról, vagy - egy kivétellel - a Manticore pusztulása utáni hollétükről.


Csoport:
Első Statisztikai és Logisztikai széria
Luke
Feladat: Statisztika és Logisztika
Eleinte a Manticore kísérletezett az emberi agy kapacitásának megnövelésével, de az alanyok torzak lettek. Agyi kapacitásuk növelésétől azt remélték, hogy így képesek lesznek kielemezni a harci helyzetekben kialakuló szituációkat és ezekhez igazítani a tervet, ami segíthet az X-katonáknak terepen történő küldetéseik sikeres teljesítésében. A kísérlet részben sikeres is lett. De míg mentális és stratégiai képességeik jobban fejlődtek, mint azt alkotóik valaha is gondolták, fizikailag eltorzultak, így a csatatéren nem voltak bevethetőek. "Félretették" őket, hogy későbbi kísérletek alanyai legyenek, amik a fizikai és a szellemi képességek egyaránt történő növelését célozták volna.


Csoport:
Második Statisztikai és Logisztikai széria
Brain
Feladat: Statisztika és Logisztika
Mivel az X5-ösöket úgy tervezték, hogy a világ bármely részén, minden helyzetben bevethetőek legyenek, így nem lehetséges, hogy mobil statisztikai és logisztikai egységeket vigyenek magukkal mindenhova. Ebből a célból néhány X katonát úgy alkottak meg, hogy egyszemélyes S&L egységként "funkcionáljon". Extra neuronokat, idegsejteket, neurális processzorokat ültettek beléjük, hogy elláthassák a S&L feladatokat. Testtömegük és gyenge fizikumok könnyű célponttá tette őket harci helyzetben, ezért úgy tervezték őket, hogy észrevétlenek legyenek, jelentéktelenek, beleolvadnak a tömegbe, egyszerűen "átsiklik" rajtuk az ember tekintete. Feladatuk az észrevétlen adatgyűjtés és rendszerezés, az adatok közti összefüggések felfedése, a "mozaikdarabok" összeillesztése, ők a stratégák. Miután Max lerombolta a Seattle-i Manticore-t, számos S&L Seattle-be szökött. Segítségükkel szerveződtek újjá az X-katonák Terminal Cityben, ahol most is élnek.


Csoport:
Vérdonor
Marrow

Feladat: Vérdonor
A génmanipuláltakat univerzális donornak tervezték, így harci helyzetben is problémamentesen tudnak egymásnak vérátömlesztést adni, ha szükséges.
Az S&L szériákhoz hasonlóan a Vérdonorok sejtszerkezetét is módosították, amitől a külsejük is megváltozott, minden X-katonától megkülönböztethetővé téve őket. A fő céljuk, hogy literszámra termeljék a vért. Módosított DNS-ük lehetővé teszi számukra, hogy a szervezetük többször gyorsabban állítsa elő a vért, mint egy normális emberé vagy akár egy X-katonáé.


Csoport:
Pszi-hadtest
Mia

Feladat: Agymosás és vallatás
Több évnyi munka után, amivel a fizikai adottságokat tökéletesítették, rátértek az elme tökéletesítésére is. Az első kísérletek a S&L egység létrehozására irányultak és végül is sikeresnek tekinthetők. De a Manticore mindig is a jövőbe tekintett, így nekiláttak kifejleszteni egy olyan "terméket", ami irányítani tudja más emberek agyát az általa kibocsátott feromonokkal. Ezen kívül képesek információkat kiszedni az alanyokból, valamint arra is, hogy emlékeket töröljenek. Ezen képességüket a Manticore a vallatás alatt álló alanyoknál tudatmódosító drogok beadásával erősítette, de bizonyos esetekben még így sem jártak teljes sikerrel. Ez valószínűleg az alany mentális képességeitől függ, vannak akiknél az agymosás egyszerűen nem jár tartós eredménnyel, és olyanok is akikből még a drogok segítségével sem lehetséges minden információ kiszedése. Bizonyos agyi rendellenességek esetén pedig komplett immunitás is előfordulhat a Pszi-hadtest katonáival szemben.
A kevés kivétellel együtt is a pszi-hadtest működése alapvetőleg sikeresnek tekinthető.
Manticore akták: Speciális projectek

Biztonsági besorolás: Bizalmas

Mialatt még mindig vita folyt arról, hogy mire is lennének konkrétan jók a génmanipuláltak, a megoldás nagyon egyszerű: több munkát tudnak elvégezni, pontosabban, gyorsabban és hatékonyabban. Az X-szériák katonáit harcra tervezték, a különleges génmanipuláltakat pedig valamilyen speciális célra.


Csoport:
Ismeretlen
Bald

Szigorúan titkos katonai egység tagjai voltak, az egység létrehozásának célja máig tisztázatlan. Kiképezték őket pusztakezes harcra és vaksötétben is tökéletesen látnak. A bőrük rugalmas, ami lehetővé teszi számukra, hogy kis helyekre is bepréseljék magukat. A Manticore pusztulása után számos ilyen fajta génmanipulált tűnt fel Seattle utcáin, akik közül Ames White és az emberei sokakat elfogtak és megöltek, de néhányan elmenekültek és Terminal City-ben találtak menedékre.


Csoport:
Ismeretlen
Dix
Mule
Ezeket a kétkezi munkásokat kiszolgáló személyzetnek tervezték, hogy a harctéren elvégezzenek a katonák helyett olyan munkákat, mint a takarítás, főzés, javítások elvégzése vagy akár árokásás. Nem harcra tervezték őket és nem is alkalmasak rá.
Mule-t, az egyik ilyen munkást White arra használta, hogy tesztelje, hogy a Manticore "termékei" tényleg immunisak-e a kultusz által használt méregre. Ezután hagyta "megszökni". A szektorrendőrség elfogta és agyonverték.
Egy másik ilyen munkás, Dix jelentős szerepet játszott a lerobbant Terminal City lakhatóvá tételében.
Testvéroldal
Dead Like Me Hungary
Friss fórum
Re: Filmek
Írta: kekhalal
14 márc 28 : 14:50

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: kekhalal
14 márc 16 : 14:37

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: sgtGiggsy
14 márc 14 : 03:21

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: kekhalal
14 febr 27 : 12:26

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: Ylorian
14 febr 01 : 22:41

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: Kecsege
13 ápr 18 : 21:26

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: kekhalal
13 ápr 12 : 10:51

Re: Sötét angyal 2. évad csevegő
Írta: Kecsege
13 márc 12 : 01:27

Hozzászólások
[Hírek] Spamáradat
Beküldte kekhalal - 13 máj 08 : 08:04
[Hírek] Spamáradat
Beküldte sgtGiggsy - 13 máj 06 : 16:12
[Hírek] Spamáradat
Beküldte kekhalal - 13 máj 05 : 10:09
[Letöltés] Sötét Angyal - Génjátszma
Beküldte deffiant - 13 febr 07 : 19:46
[Hírek] Gratuláció
Beküldte kevice - 11 júl 03 : 14:24
Online
vendég: 9, tag: 0 ...

legtöbb 72
(tag: 0, vendég: 72) - 16 júl 17 : 09:56

Tagok: 4523
Legújabb tag:
Születésnaposok
Mai születésnaposainknak gratulálunk!
djdodo
szapyneo
rachelke23
zsolt800919
atfatf
MSE
isti140
Németh Barbara


Következő születésnapok
09/20 Joey
09/20 valami
09/20 jancsi
09/20 dome1
09/20 kiczel